Tips

 • 1. boekt u online ? zorg dan dat u de juiste gegevens bij de hand hebt, met name de juiste voorletters, namen en geboortedata (zie uw paspoort of id-card die u meeneemt op reis). Het later wijzigen van uw gegevens kost extra geld. Sommige vliegmaatschappijen hanteren de paspoortnamen en GEEN ROEPNAMEN !!!!!! VOORBEELD : LET GOED OP :  geen Benno vermelden / opvoeren als uw paspoort vermeldt:  Bernardus Johannus !!!!
 • 2. Voorkom misverstanden en communiceer goed over alle gegevens met uw medereizigers. Stuur bijvoorbeeld de bevestiging van uw vluchtgegevens die u via email krijgt door naar uw reisgenoten zodat (eventuele) achterblijvers ook hiervan op de hoogte zijn. Wissel mobiele nummers, adressen, reisplan uit, neem de print van de bevestiging mee, etc, etc, etc.
 • 3. Bekijk voordat u definitief boekt nog 1 keer of alle gegevens kloppen en controleer ze goed. Let op dat u de goede gegevens inklopt bij boekingen, soms een vinkje weghalen scheelt al weer kosten daar een aantal maatschappijen slimme marketingtechnieken hebben die extra geld in het laadje (hun laadje) brengen. Dus bel ons voor die tips die u geld opleveren/besparen. Denk aan bijvoorbeeld wel of niet met priority boeken, reisverzekering wel of niet, online inchecken (zelf uw boardingpass printen, de reis vastleggen in meerdere boekingen bespaart soms maar kijk uit voor reizen met kinderen dan gelden weer aparte regels, etc, etc.)
 • 4. Check 1 a 2 dagen voor u weg gaat of de vertrektijden van uw vlucht niet gewijzigd zijn : dat kan soms gewijzigd worden door de vliegmaatschappij.
 • 5. Vergewis u van te voren wat u wilt meenemenalleen handbagage of neemt u ook koffers mee. Soms dien je die van te voren op te geven. Kijk op de voorwaarden van wat je (kostenloos) mag meenemen aan handbagage (denk aan de afmetingen : vaak 55x40x20cm). Let op de voorwaarden. Bijvoorbeeld het gewicht dat u mag meenemen verschilt per maatschappij (soms een koffer van maximaal 15kg, soms 20 kg soms nog meer).  Weeg uw bagage thuis, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dan moet je bij overgewicht (fors) bijbetalen voor een paar extra kilo´s. De regels zijn verscherpt. Bijvoorbeeld geen tube tandpasta in jouw handbagage. Dit betekent dat je die in de in te checken bagage moet doen. Dus die tube (en andere vloeistoffen) niet in de handbagage meenemen, maar, als u toch die tandpasta etc mee wil nemen, in de koffer of tas. Andere oplossing is het kopen op de plaats van bestemming in plaats van (veel) bagage meenemen. Ga je met meerderen op reis dan kun je ook alle toilettassen en/of natte spullen bij elkaar in 1 koffer doen en de rest van de reizigers kan dan alleen met handbagage reizen.   Tendens is dat koffers afgeven / inchecken alleen maar duurder wordt. Wilt je echt goedkoop reizen doe dit dan alleen met een (kleine tas aan) handbagage!!.
 • 6. Bekijk of creditcardgegevens kloppen en of er een voldoende kredietlimiet is op de card. Bij sommige autoverhuurbedrijven. hotels, e.d. wordt bijvoorbeeld een extra zekerheid ingebouwd door uw creditcard voor een hoger bedrag te blokkeren als een soort borg. In de luchtvaart wordt het steeds meer gewoonte om all-in tarieven te vermelden. Vergeet niet uw (geldige !!) creditcard mee te nemen en vergeet ook niet uw pincode behorende bij de creditcard; deze is veelal nodig bij het doen van transacties i.t.t. het verleden.
 • 7. Vergeet niet de bevestiging van uw online boeking en zonodig boardingcard uit te printen en mee te nemen. Let er op dat u dan de barcode niet beschadigd; uit eigen ervaring heb ik meegemaakt dat u dan van de security-check terug kunt naar de desk in de hal van het vliegveld voor het ophalen van een nieuwe boardingcard. Daarnaast uiteraad uw paspoort of id niet vergeten en als u een auto huurt uw rijbewijs en creditcard.
 • 8. Check voor de vlucht waar u het beste op of in de buurt van het vliegveld kunt parkeren. Dit scheelt soms enkele tientjes als u de auto iets verder op parkeert.  Zet medereizigers af bij de vertrekhal en ga als chauffeur alleen weer terug naar de vertrekhal, zonder te vergeten waar je de auto parkeert. Bewaar de parkeerbon goed en kijk waar je af moet rekenen als je terugkomt.
 • 9. Heb je een huurauto nodig op je reisdoel, boek deze dan van te voren en kijk en vergelijk welke maatschappij het goedkoopste is. Kan soms zo maar veel geld schelen. Let daarbij ook op welke je auto je nodig hebt. Ben je met zijn tweeen dan is bijvoorbeeld een gezinswagen al gauw dubbel zo duur als een normale mini (kleine compacte wagen). Een ANWB lidmaatschap kan soms ook korting opleveren bij verhuurmaatschappijen. Overige tips over hoe te boeken zoals met volle tank of lege tank inleveren, krassen en deuken op huurauto´s e.d. zijn wij graag bereid te geven.
 • 10. Is een echt (drie- of viersterren) hotel nodig ?  Een hostel (soms zonder ontbijt) of gewoon een bed & breakfast is vaak veel goedkoper, kwalitatief soms wel wat minder; zie bijvoorbeeld www.hostelworld.com of www.gomio.com. Ook zijn er voldoende andere websites te vinden die een goed alternatief zijn voor door reisbureau´s aangeboden duurdere hotels.
 • 11. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering kost naar verhouding niet veel en is aan te bevelen als u regelmatig op pad gaat. Bij sommige vliegmaatschappijen wordt je al gauw een reisverzekering aanvullend aangesmeerd; klik die dus weg . Soms kun je via priorityboarding (u mag dan als één van de eerste aan boord) beter boeken als je alleen met handbagage (10 kg trolleykoffer) reist.  Een annuleringsverzekering sluiten is echter pas zinvol als de reissom wat meer is dan een paar tientjes of wat u zelf de moeite waard vindt om te verzekeren.    Let op: de meeste (lowbudget) vliegmaatschappijen geven geen geld terug (of onder bijbetaling van adm.kosten e.d.)  dus overweeg, als u toch “veel” geld uitgeeft, of u wel of niet een annuleringsverzekering (tijdig dwz meestal binnen een week na boeking) afsluit.
 • 12. Neem uw digitale fototoestel mee (in de handbagage); altijd makkelijk als u eens iets wilt vastleggen waar u later op terug kunt vallen/kijken.
 • 13. Besef dat reizen en met name verblijf in de vakantiepiek (juli/augustus) altijd duurder is. Zo ook is reizen in het weekend vaak duurder. Dus probeer die zo mogelijk te omzeilen door buiten het hoogseizoen/weekend te gaan. Als het even kan ga dan buiten de voorjaarsvakantie of herfstvakantie danwel andere schoolvakanties; dat levert vaak een lagere prijs op.
 • 14. Bent u er van overtuigd dat u goedkoop reist? Eigenwijs ? (mooi want beter eigenwijs dan niet wijs). Toch adviseer ik u uw eigen reisplan te laten checken bij ons op basis van no cure- no pay. Of vraag om een zoekopdracht zodat we rekening kunnen houden met uw specifieke wensen.
 • 15. Heeft u geen idee waar de reis heen moet gaan? Soms is een keuze uit bijvoorbeeld een Italiaans, Spaans of Grieks eiland niet eenvoudig. Of welke stad moest het ook al weer worden? Had u Rome, Stockholm, Dublin, Valencia, Barcelona, Praag, Venetie, Madrid, Palermo, Glasgow, Londen, Marrakesh, Malaga, Milaan en Sevilla allemaal al gezien?  Kijk dan eens naar het prijsverschil. Dit kan voor de retourvlucht de nodige euro´s schelen. Zeker als er eens een aanbieding is voor een goedkope vlucht kies dan die vlucht waar het voordelig(er) is om naar toe te gaan. Die andere stad of eiland is dan de volgende keer aan de beurt. Vraag ons om advies over uw reisdoel. Wij hebben voldoende ervaring.
 • 16. Kijk op de website van het vliegveld van aankomst hoe u verder moet reizen naar de stad voor het geval u geen huurauto heeft. Per bus, metro of per trein of is een taxi een oplossing. Ook hierin verschillen de kosten nogal. Zie bijvoorbeeld: www.airportdesk.nl
 • 17. Vraag ons gerust een aantal informatieve websites over uw reisbestemming. Wij hebben er de nodige ervaring mee.
 • 18. Neem de tijd om te reizen en ga u niet haasten; reizen kost nu eenmaal tijd en vliegen kost extra tijd als gevolg van veiligheidsmaatregelen en eisen van vliegmaatschappijen (bijvoorbeeld de incheckbalie sluit 40 minuten voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig).  
 • 19. GEEF ONS EEN ZOEKOPDRACHT EN BESPAAR TIJD EN GELD !!!

Welke adviezen geven wij? 

 •    1. Reisdoel: waar ga ik naar toe? Wil ik echt naar die drukke stad of ga ik 30 km daar buiten zitten in dat rustige dorpje? Kortom wees bewust van je doel: wat wil ik ? ben ik er voor zaken of ben ik met vakantie; zoek ik rust? hoeveel tijd heb ik beschikbaar?
 •    2. Reistraject: hoe bereik ik mijn reisdoel. Is de voorgenomen reis van A naar B wel de juiste? Moet ik via Schiphol naar Rome of juist via Dusseldorf. Kortom : hoe verloopt het beste traject.
 •    3. Reistijden: wanneer wil ik reizen? Ben ik flexibel? Kan ik vertrekken op dinsdag?? Moet ik persé op zaterdag weer terug zijn? Neem ik ongunstige reistijden op de koop toe?  In het algemeen komt het erop neer dat hoe flexibeler u bent, hoe “lower”  uw budget kan worden.
 •    4. Reismiddel: durf ik te vliegen, waar moet ik zijn, huur ik een auto, pak ik de trein of een taxi. Hoeveel tijd heb ik beschikbaar, om hoeveel personen gaat het en hoe groot is mijn budget. Onze grootste specialiteit zijn de echte lowbudget-vliegreizen.
 •    5. Verblijf: wat voor een eisen stel ik aan mijn verblijf; wie betaalt? Heb ik vakantie of ben ik op zakenreis? Kortom aan welke eisen dient uw reis te voldoen; welk comfort wenst u? Dit hangt uiteraard samen met het volgende:
 •    6. Budget: wat wil ik aan mijn reis besteden? Ga ik binnenkort nog een keer? Betaal ik zelf, het bedrijf of nog een ander? Wie gaan er mee en wie gaat er betalen?
 •    7. Beperking: door de grote hoeveelheid mogelijkheden beperken onze adviezen zich vooralsnog tot Europa!!

Conclusie vele vragen die u grotendeels zelf kunt invullen en beantwoorden.

Echter de kracht van het advies is onze ervaring en de praktische oplossingen die wij kunnen bieden. Meer weten? Laat uw idee/plan eens toetsen of vraag ons om advies als u nog geen plan heeft. Een paar leuke ideëen zijn aanwezig en kan aan de hand van brochures, eigen foto’s en ervaringen worden onderbouwd (druk op de button vragenformulier).

Onze advieskosten zijn laag (zie onder de button kosten) en onze adviezen leiden tot een forse besparing op uw reiskosten. Wij wensen u vast een prettige reis (en dat wordt het want u houdt meer geld over door onze bespaaradviezen).

Let op : wij boeken en adviseren graag uw reis; echter wij sluiten aansprakelijkheid uit voor gevolgen van boekingen die wij voor u hebben gedaan (zoals het annuleren van een vlucht door een vliegmaatschappij of het niet accepteren van een geboekte accommodatie door de verhuurder). Boeking is dus voor uw eigen rekening en risico.

Een paar voorbeelden van onze adviezen die leiden tot een flinke besparing voor uw portemonnaie: 

 1. U gaat naar het reisbureau en boekt daar voor uw gezin van 4 personen een week aan de Italiaans Adriatische kust in een stacaravan op een camping en gaat daar per vliegtuig heen voor all-in 1259,- inclusief het vervoer van het vliegveld naar de camping.  U denkt dat is een mooi bedrag voor een week. De kosten voor een weekje zijn op te brengen en passen binnen mijn budget. U heeft van het adviesbureau Lowbudgetreisadvies gehoord en vraagt ons om een advies. Wij toetsen uw plan en zoeken dit voor u uit en komen tot de volgende voorjaarsvakantie voor een gezin van 4 personen naar Italie:- kosten vlucht 4 x 110        440,- – kosten huur staracravan  300,- – kosten huur auto              220,-  Totaal extra kosten          960,-  (dwz 240,- pp) Uw winst 299,- .  Extra voordeel o.a. , tijdwinst bij het reizen, geen kosten van benzine en tol voor heen en terugreis en de hele week een huurauto ter plekke ter beschikking.
 2. U heeft een zakelijke afspraak in Barcelona en moet daar a.s. vrijdag zijn. U laat uw secretaresse dit bij een reisbureau regelen. Vrijdag vertrekt u via Schiphol naar Barcelona inclusief een overnachting en u vliegt zaterdagmiddag weer terug: kosten 499,- all-in.  U vraagt ons om een alternatief en wij geven u een alternatief en een beter advies. U vliegt niet via Schiphol maar via een andere luchthaven, welke ook nog eens dichterbij is.   U boekt zelf via internet (of met assistentie van ons) de vlucht en het hotel via de door ons geadviseerde wijze: kosten 259,- all-in (exclusief uw besparing op benzinekosten, parkeergeld en tijd:  ca. 65,-). Uw winst bedraagt minimaal 499,- -/- 259,- = 240,- !!
 3. U gaat met 2 vrienden een lang weekend vissen in Schotland. U gaat met uw eigen auto op de boot, boekt de overtocht en het hotel via uw visvriend, die al eens eerder daar geweest is. Ook weet uw vriend hoe dit geboekt moet worden. U betaalt per persoon 309,- voor de oversteek en 2 overnachtingen in een hotel.  U vraagt ons om een advies en wij adviseren u een alternatief dat neerkomt op 189,- per persoon waarbij u ook nog eens een twee dagdelen aan reistijd bespaart.  Uw winst 120,- p.p.
 4. Uw twee dochters/zonen willen komende zomer weer naar de Costa Brava. De retourreis per bus kost 119,- p.p. en uw dochters/zonen zitten 2 dagen lang in de bus te boemelen. Een sneller en beter alternatief is er voor ca. 80,-. p.p  Uw winst 2 x 39,-.
 5. U gaat met uw bedrijf een 3 daagse trip maken naar Berlijn of Parijs (of….) en heeft een aanbieding van een vliegmaatschappij gezien voor  119,- retour. U denkt dat is wat voor mijn bedrijf. De 50 mensen die meegaan moeten 2 nachten in een hotel (a  40,- p/p/p.n) en er moet een programma voor die dagen in de stad in elkaar worden gezet. U vraagt ons om advies en wij bieden u een goed advies en dat levert u een goed alternatief op voor 175,- pp. Kortom u bespaart minimaal 50 x 24,- ofwel 1200,-: maar liefst minder kosten en vele nevenvoordelen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 Uiteraard dient u onze geringe advieskosten te betalen, doch dat is ook een low-budgettarief en uw winst is nog steeds aanzienlijk! Kortom:

Wilt u meer weten ? Bel André op 06-48459639 of 0543-475247 of vul het vragenformulier in. Mailen mag ook :  andreheersink@gmail.com