De gedachte om reisadviezen te gaan geven is aanvankelijk in het jaar 2000 ontstaan toen ondergetekende met zijn familie op pad ging voor een weekje voorjaarsvakantie aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Door zelf een vliegreis, een appartement en een auto te huren via internet heb ik gemerkt hoe eenvoudig het is en hoe je hiermee veel geld uit kunt sparen. Dat kan veel schelen, zeker met 5 personen in een familie. Zo is dus mijn LOWBUDGETREIZEN ontstaan.

Ik heb ook gemerkt dat veel mensen graag tegen lage tarieven op pad willen gaan om bijvoorbeeld van een betaalbare vakantie te genieten. Deze aantrekkelijke wijze van betaalbaar reizen met lage (huur)tarieven en eenvoudig boeken is in beperkte kring bekend. Ook zijn vaak de juiste internetsites niet bekend.  Door onze adviezen op te volgen kunt ook u binnenkort (low budget) op pad.

Eén van de voorbeelden van mijn lowbudgetreizen, is het volgende: een retourvliegreis naar Rome voor 15 euro p.p. all-in.  Met zijn vieren dus voor 60 euro !! Om u ook te laten profiteren van zo’n lage prijs is veelal niet direct mogelijk. Snel reageren is voor dit soort supergoedkope aanbiedingen een must (of geef mij een zoekopdracht dan houd ik het voor u in de gaten). Met name in de voor vliegmaatschappijen rustige winterperiodes komen deze zeer aantrekkelijk geprijsde vluchten af en toe voor. Enig geduld is soms beter. Geef ons daarom tijdig een zoekopdracht. Zo is er ook een goedkope vlucht naar Madrid gemaakt en wel voor € 21,- euro p.p inclusief alle belastingen en toeslagen. De aanbiedingen van de maatschappijen houden we desgewenst voor u in de gaten (geef een zoekopdracht). Meer weten? Bel voor een advies of vul het vragenformulier in (klik op de button vragenformulier).  Sinds 2011 is het vliegen voor een bedrag onder de € 20,- zo goed als verdwenen. Toch zijn er incidenteel nog wel mogelijkheden. Zie o.a. mijn adviezen .

Het bovenstaande lowbudgettripje is overtroffen door een nog goedkopere trip. Toen namenlijk een reis naar London (Stansted) geboekt voor mijn beide zonen Ruben en Jelle en wel voor een retourvlucht 0,02 euro per persoon !!! en dat INCLUSIEF luchthavenbelasting, creditcardkosten e.d. (wel alleen met handbagage). Dit is het ultime voorbeeld van een LOWBUDGETREIS: 0,01 EURO voor een enkele reis en wel all-in !!!! .Gezien deze toch wel unieke aanbieding en de korte periode dat deze super-lowbudgetreis te koop is, mailen wij deze superaanbiedingen op verzoek door. In 2007 hebben zodoende enkele tientallen personen een 0,02 euro retourvlucht voor London kunnen boeken. Sommigen zelfs twee keer. Een aantal zijn zelfs doorgevlogen voor hetzelfde bedrag naar Dublin (ook een retourprijs van 0,02 euro all-in !).  

Dit soort aanbiedingen is slechts kortstondig geldig en te boeken dus snelle actie is dan wel noodzakelijk om de echte koopjes te verkrijgen.  Langere bedenktijd nodig? Geen probleem en vul de zoekopdracht in via de bijgaande button `vragenformulier`. 

Het ontstaan van dit reisadviesbureau is eigenlijk veroorzaakt door de hoge tarieven van de gevestigde maatschappijen zoals KLM-Air France, Lufthansa e.d. Zij vragen nog steeds te hoge tarieven voor  europese vluchten met forse brandstoftoeslagen daarbovenop sinds medio 2005. Ook de hoge kosten van Schiphol (luchthavenbelasting en parkeergelden) maken low budgetreizen vanaf onze nationale luchthaven minder interessant. Zeker voor mensen uit Zuid-, Oost- en Noord Nederland gelet op de afstand tot Schiphol en de files niet te vergeten. Het is jammer om onnodig veel geld uit te geven voor vlieg- of bus- en treinreizen. Derhalve een schone taak om een net advies uit te brengen aan belangstellenden. Hierdoor kan immers veel bespaard worden. Het komt zelfs voor dat u bij de reguliere vliegmaatschappijen meer betaald aan brandstoftoeslag en luchthavenbelasting als elders all-in voor de gehele vlucht.

Na die eerste “Franse” ervaring zijn er met familie en vrienden nog veel meer trips gemaakt en al snel is gebleken dat door de opgedane ervaringen de weg op het internet snel te vinden is. Hierbij zijn het aanklikken van meerdere alternatieven vaak de goede manier om een juiste planning en een nog betere low-budget-prijs voor de reis te realiseren. Ook in mijn omgeving bleek al gauw dat er behoefte bestaat aan een stukje begeleiding in het zoeken en boeken via internet. Ook gemak speelt hierbij een rol. Immers u behoeft zelf niet allerlei websites af te zoeken.  Grote prijsverschillen, vele websites en nog meer aanbiedingen maken het voor sommigen lastig om een juiste keuze te maken. 

Naast mijn werk, ben ik me in mijn vrije tijd gaan toeleggen op low-budget-advisering. Na zelf vele low-budget-reizen te hebben gemaakt, heb ik voldoende ervaring opgedaan om u een goed advies te geven (u merkt het al: de meest frequente klant van het reisadviesbureau tot nu toe ben ik zelf). Advisering is mede gebaseerd op eigen ervaring met reizen naar o.a : Ierland, Engeland, Wales, Frankrijk, Spanje, Italie, Polen, Zweden, Zwitserland, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Denemarken en Noorwegen.

Deze eerste website voor mijzelf is (low-budget) gemaakt; dus u ziet vooralsnog geen gelikte site met allerlei prachtige foto’s. Overigens zijn op verzoek wel wat eigen foto’s te bezien van de diverse lowbudgetreizen…. Nu echter een 2e website die flink is verbeterd en er beter uit ziet)

Veel adviezen zijn inmiddels ook aan anderen gegeven en die trekken er low budget op uit !! Referenties zijn verkrijgbaar. Uiteraard groeien de bomen niet tot in de hemel en dient u ook weer niet alles te verwachten: er zijn beperkingen:  u hoeft geen advies te vragen als u persé in 5-sterren hotels wilt overnachten en op een zeer luxe wijze op reis wil gaan. Immers dan huurt of koopt u een eigen vliegtuig en is uw budget zodanig dat u geen low-budget reis hoeft te maken. 

Kortom wie voor weinig geld een reis, verblijf of huurauto wil, kan dit aan ons overlaten. U kunt immers niet overal verstand van hebben, net zo als dat ik dat ook niet heb (van uw vakkennis). Een low-budget reis (en wat low budget is, bepaalt u zelf) wordt door iedereen weer anders ervaren. Graag deel ik mijn ervaringen met u.  Of dat budget nu klein of ruim is, op allerlei reizen is te besparen.  Maar één ding zal duidelijk zijn: wie (verre) reizen doet, kan veel verhalen……….kortom u houdt er altijd wat aan over.

Ook was er een lowbudgetreis met 3 families / 15 personen naar Andalusie (Canos de Meca aan de Costa de la Luz Bij Cadiz) en met hetzelfde stel naar Murcia-San Javier, eveneens in Zuid-Spanje (Costa Blanca); ook was er een reis naar Stockholm (Zweden). Dochter Vera was in oktober 2006 naar Londen met een paar vriendinnen. Met weer andere vriendinnen is Spanje (Barcelona) en London (Stansted, de bekende hierboven vermelde 0,02 ¤ retourtjes) bezocht. Met een drietal vrienden een echte lowbudgtvlucht naar Madrid….(sinterklaascadeau ad Euro 21,- p.p !!!!; zal Sinterklaas wel persoonlijk in Madrid hebben ingekocht tegen grote aantallen met flinke volumekorting!!).

Ook is er een fietsvakantie in Ierland geweest (ter plekke ook dus low-budget !!)  en een stedentrip naar Dublin (via London en daar gestrand door vertraging op de heen weg en te korte overstaptijd in London-Stansted met vreeeeeeeeeeeselijk lange gangen) Ook is er nog een lang weekend geweest naar Sicilie (met 3 man all-in voor de somma van in totaal 96,- euro; een bezoek aan dit eiland is echt aan te bevelen !!!).

Andere voorbeelden zijn  o.a. Italie (Bergamo, Ierland (Shannon) en Spanje: Barcelona (Girona), Valencia, ditmaal via Maastricht – Aachen airport omdat dat weer echt lowbudget was (5 man all in voor 220,-).  Ook een vlucht naar Toscane/Forli met zijn 15-en tegen zeer aantrekkelijke tarieven (retourprijzen onder de 50,- euro pp).  Nog meer voorbeelden Faro (Algarve-Portugal) en terug via Sevilla (Spanje; prachtige stad: aan te bevelen). Ook Porto is de moeite waard voor een stedentrip net zoals Krakow (Polen) of Stockholm (Zweden). 

Dan nog even iets om bewust van te zijn:

Vermeld dient te worden dat de kosten van het vliegen met low-budgetmaatschappijen zullen stijgen; milieu-aspecten spelen hierbij een rol; het kabinet heeft hiertoe maatregelen genomen door in Nederland de vliegtickets extra te belasten . Dit is op zich een goede zaak. Zeker korte afstanden kunnen beter met de trein dan met het vliegtuig worden afgelegd. Het is echter naar mijn mening beter om in EU verband maatregelen te nemen. Immers als dit een duurdere ticket in NL betekent, wijken velen uit naar bijvoorbeeld vliegvelden net over de grens in Duitsland of Belgie, waar deze toeslag niet geldt. Hoe dan ook dienen we ons er van bewust te zijn dat vliegen vervuilt. Een extra duit in het milieuzakje is dan ook een must en een goed idee. Immers we moeten de milieuvervuiling beperken. Motoren moeten minder vervuilen. Met gelden van deze belastingopbrengst zal daartoe een zet in de goede richting van deze ontwikkeling kunnen worden gegeven. Een kleine pleister op de `wonde` is dat low-budgetmaatschappijen als Easyjet, Ryanair en ook anderen inmiddels maatregelen nemen die het milieu minder schaden. Een extra boom in de tuin planten kan uiteraard ook van het geld dat u bespaart met deze lowbudgetvluchten.      

Graag tot horens of tot ziens en alvast goede reis!

André Heersink tel. 06-48459639 of 0543-475247 of email: andreheersink@gmail.com